Gastro

Jídlo již dávno není jen výživa pro tělo. Čím dál tím víc se akcentuje význam kvalitní gastronomie, která dokáže jakoukoliv událost povznést na výjimečný zážitek, který si budeme pamatovat navždy.

Výjimečné místo, jakým bezesporu Držovická stodola je, si žádá výjimečného kuchaře, který umí vnímat přání každého jednotlivého klienta, najít a využít kvalitní regionální suroviny a sestavit z nich vhodné menu. My jsme takového našli v unikátní osobě Pavla Bortníka – kuchaři a kováři v jednom.

Pavel Bortník se vyučil v Club Hotelu Průhonice a poté sbíral cenné znalosti v zahraničí, kde poznal důležitost kvalitních surovin a profesionální organizace práce v kuchyni. Má také bohaté zkušenosti z cateringové firmy a s přípravou rautů na zakázku. Nezapomíná ani na budoucí kuchařské talenty a během různých workshopů a seminářů na středních odborných školách žákům i učitelům představuje moderní přístup k tradiční české kuchyni. Je držitelem bronzové a stříbrné medaile Magdalena Dobromila Rettigová, působí jako komisař a lektor Asociace kuchařů a cukrářů ČR a ambasador Czech Specials.

Svůj volný čas nejraději tráví v kovářské dílně, kde plameny plynového sporáku vymění za žár výhně. Pod jeho rukama pak vznikají různá umělecká náčiní na výrobu jídla nebo na jeho prezentaci. Pro charitativní účely vyrobil sochu z nožů ve spolupráci s Nože zVostra. V Držovické stodole vymyslel a vlastnoručně zrealizoval řadu nejen estetických ale i do detailu propracovaných zařízení – cateringový stůl, mobilní bary, zázemí kuchyně a mnoho dalšího.

Ať už budete u nás chtít uspořádat rodinné setkání, firemní akci či svatební veselici, můžete si být jisti, že o vaše chuťové pohárky bude královsky postaráno. Kontaktujte nás a společně vytvoříme vaši jedinečnou identitu.

Podívejte se na volné termíny v Držovické stodole.